Konttilaivateollisuus uusiksi

Meriteollisuuden uudistaja MacGregor käynnisti yhteisen kehitystyön analytiikkatalo Bigdatapumpin ja ionSignin kanssa. Yhdessä kolmikko muodostaa innokkaan tiimin, joka aikoo muuttaa datan käyttämisen konttilaivateollisuudessa.

MacGregorin järjestämän innovaatiopäivän tuloksena syntyi ajatus konttien lastauksen ja turvallisuuden optimoinnista. Toteutukseen tarvittiin taitavaa tiedonkeruuta ja käyttökelpoisen informaation luontia. Perimmäisenä tavoitteena oli maksimoida laivan konttikapasiteetin käyttöaste. Puolivälissä vuotta 2016 ideaa testattiin minikokoisella mallilla. Menestyksen rohkaisemana, pilottiasennuksia todellisiin käyttöoloihin suunnitellaan vuoden 2016 lopulle ja tuotelanseerausta vuoden 2017 aikana. Bigdatapumpin osaaminen on pilvipohjaisessa analytiikassa, ionSignin keskittyessä antureihin ja tiedonkeruuelektroniikkaan. MacGregorin osuutena on muokata tuotteensa ottamaan vastaan uudet ominaisuudet.

Bigdatapumpin ja ionSignin osaaminen on aloillaan uskomattoman syvää ja heidän ketteryytensä on nopeuttanut tuotekehitystä. MacGregorin osaamista taas on lastijärjestelmien optimointi ja asiakasymmärrys. Bigdatapump ja ionSign toivat projektiin osaamisellaan tätä tukevan, toimivan tiedonkeruujärjestelmän.

Janne Suominen

McGregor, Cargo System Development

Kumppanuuden tärkeimmät edut

Nopea ja ketterä kehitysprosessi

Kaikille osapuolille uutta liiketoimintaa ja kilpailuetua

Kumppanuus synnyttää tuoreita ajatuksia

Liittyvä tuote - Gluon GMU491 Cloud Gateway

Lataa casekuvaus

ASIAKASTARINOITA

Iin kunta

Iin kunta on toteutettanut jo 43 erillistä hiilipäästöjen vähentämiseen tähtäävää projektia. Menestyksen rohkaisemana 80% päästövähennystavoitetta aikaistettiin 10 vuodella vuoteen 2020.

Ekeri

Ekeri on kehittänyt useita kuorma-autojen ja rekkojen turvallisuutta ja tehokkuutta parantavia innovaatioita. ionSignin kanssa Ekeri kehitti EkeGuardin, rekan perävaunun valvonta- ja ohjausjärjestelmän.

MacGregor

Meriteollisuuden uudistaja MacGregor ja ionSign maksimoivat konttilaivan kapasiteetin käyttöastetta. Onnistunut POC rohkaisi pilottiasennukseen joka nyt seilaa Tyynellämerellä.

ionSign Twitterissä